Translate

Followers

INDUSTRI KECIL DAN SEDERHANA SAYA

INDUSTRI KECIL DAN SEDERHANA SAYA
all product is open for oder

Monday, October 17, 2011

irdina dan ekzema

masa aku belek2 folder gambar2 yg pernah aku amik..
terjumpa gambar c gegurl aku masa mula2 kena ekzima..
aku pernah bgtau citer ttg ekzima irdina sblm ni..
sampai skrg irdina masih pakai produk2 tersebut..
high maintenance girl..
tak pe la..yg penting adik sihat..
wet blh ibu cari..
adik dan abang je harta ibu yang paling bernilai, yang ibu ada..
masa mula kena penyakit ni, aku tak tau yg penyakit ni namanya ekzema..
memang tak familiar langsung la dengar nama ni..
kira 1st time aku tau dan aku hadapinya sendiri..
aku lambat kesan penyakit ni..
ingatkan ruam2 biasa..
smpai jadi macam ni kaki anak aku.....
*
*
*
habis kuku adik semua tercabut sendiri masa tu..
*
*
tempat kegemaran ekzima ni tumbuh di abhagian kakinya sahaja..
*
*
gambar ni masa irdina umur 4-5 bulan..
*
*
doc bgtau, bahagian yg ekzima kuar ni dah kena jangkitan kuman..
that's why jadi macam tu..
menangis aku tgk keadaan dia masa tu..
yang bagusnya, adik tak menangis kesakitan pun..
cuma dia akan melagakan dan menggosok2 kedua belah kaki tanda gatal..
aku smpai import mak hmpir sebulan dan htr irdina ke kmpung bagi mak jaga smpai betul2 baik..
ALHAMDULILLAH..
setelah penat mencari ubat ke sana sini, ekzima adik dah berkurangan..
sekarang kaki adik dah ok..
adik dah mula berjalan sendiri 2-3 langkah..
happy sgt tgk adik dah mula nak berjalan, setelah..
1 tahun 3 bulan dan 5 hari ibu menunggu..
*
*
*
gambar irdina yang terkini..
pas tu jumpa gambar abang masa umur dia setahun lbh..
tak sure masa umur berapa..
*
*
ada gaya macam muka adik tak???

5 comments:

  1. sian irdina masa tu... tentu sakitkan... alhamdulillah sembuhh..

    ReplyDelete
  2. kesiannya,exzema ni memang payah baik. Anak kak sampai sekarang dah 13 thn usia masih ada exzema di bahagian jari kaki.Rendam dlm air garam (garam laut mati) nampak mcm ok sikit.

    ReplyDelete
  3. ekzema ni mmg x bleh baik 100% tpi bleh dikurangkn...husband sy dr kecik smpai dh besar ni masih lagi ekzema smpai kdg² muka habis bengkak²...Alhamdulilah anak x kena teruk sgt tpi org yg ade ekzema ni kena jage betul² dari segi kebersihan, pemakanan dan tgok kesesuaian ubat. =)
    singgah jgak yer... =)

    ReplyDelete
  4. ameh wahab :smpai skrg ekzema dia masih ada..cuma dah berkurangan la..memang betul,sentiasa kena jaga persekitaran dia.Alhamdulillah,dah jumpa ubat yang sesuai..

    ReplyDelete