aku namakan menu recycle sbb guna bahan recycle. macaroni, aku guna lebihan dari buat oder baked macaroni. aku rebus terlebih, so smpan dlm fridge. sardin plak dari lebihan sambal sardin breakfast nasi lemak semalam. lauk yang tak habis, kalau boleh simpan. kita simpan la. takkan nak buang plak. klau dah memang tinggal sikit je, tak pe la if nak let go. nak simpan pun, jangan ler simpan berhari2 plak ye..aku buat masak breakfast pagi tadi
MACARONI SARDIN
macaroni atau apa2 yang seangkatan dgnnya (rebus dulu)
1 ulas bawang putih - ketuk
cili padi - ketuk
sambal sardin (sardin yang dah siap dimasak)
CARANYA
- tumiskan bawang putih dan cili padi smpai layu
- masukkan sambal sardin dan kacau sebenta
- masukkan macaroni, perasakan dan siap.
simple jer menunya tp nampak sedap...
ReplyDeletewah..1st time dgr bole masak macaroni ngan sardin. mesti sedap ni. bole la try nnt. hehehe
ReplyDelete