skrg jam dah menunjukkan pukul 3.32 ptg.......time2 mcm ni memang dah maleh nak buat keja...
rasa nak membuta jer...
nasib baik tak de port..kalau tak, aku dah lama
Zzzzzzzz............
ni citer pagi tdi la..
aku buat breakfast utk cik asben aku..
buat roti gulung sardin jek...
itu pun coz ada lebihan lauk sardin mlm tdi...
apa lagi, buat terus.....
resepi aku dah try ingat dari mana aku amik...
tpi..ampun ler banyak2...
mak dah lupa kat mana mak cedok resepi ni....
sesapa yg ada tersama dgn resepi ni, kira halal k...jgn mare...
nak link tak dpt, coz tak ingt mana sumbernya...
apa2 pun trima kasih banyak2 kpd empunya resepi ni k...
*
*
*
close up..
*
*
roti gulung sardin
Resepinya:
5 keping roti gardenia
ikan sardin dihancurkan - aku tmbah lgi dgn perahan limau dan hirisan cili padi
1 biji telur
serbuk roti yg warna kuning
minyak utk menggoreng
Caranya:
buang kulit tepi roti dahulu dan gelekkan roti tersebut dengan gelas smpai leper. letakkan ikan sardin dan gulung kemas. potong tengah2 roti tersebut supaya menjadi pendek sedikit. panaskan minyak di dalam kuali. celup roti ke dalam telur yang telah dipukul dan gelekkan ke dalam serbuk roti. goreng smpai masak dengan menggunakan api kecil.
*
*
*
*
tumpang setepek pic apam dot2 yang telah slamat smpai ke tangan tuannya....
*
apam dot2, kaya filling
nampak sedap roti gulung sardin tu..nanti nak try ya
ReplyDelete